Livestreaming for nybegynnere

Livestreaming for nybegynnere


Nå i disse tider av korona pandemien har musikk og kulturbransjen gjort et plutselig bråstopp.

Mange utesteder, artister, plateselskap og andre kultur medvirkere har derfor begynt med en rekke alternative løsninger for å gjenopplive kulturlivet i Norge til den grad mulig. Den største av disse løsningene er livestreaming, og mange artister av alle størrelser har hevet seg på denne trenden. I denne teksten får du en liten introduksjon til livestreaming do’s and dont’s, samt et par generelle tips.Hvordan livestreame? 

Det kan være så lett som å hive sammen et webcam og spille en halv improvisert setliste. Kanskje bare ha en liten hendelse som skjer via en Instagram livesending.
Dersom du skulle ønske å gjøre noe litt større, og ha noe som ligner på en vanlig konsert må man legge litt mer arbeid i det. Dersom du har tilknytninger til enten enkeltpersoner, selskaper eller andre band som allerede driver med denne type større livestreaming, kan det være en god idè å ta kontakt med dem. De vil sannsynligvis kunne veilede deg i riktig retning, hvis ikke faktisk gi deg en plass på scenen. Da kan du få et oppsett som skjer på litt større skala, samt med flere kameravinkler og god lyd.https://gigz.no/artist/lene-stoltz

Sceneshow

Når du livestreamer kan det være viktig å huske på at du ikke spiller for masse folk i et samlet lokale. Dynamikken blir derfor litt annerledes. Det kan være en idè å velge låter, antrekk og andre estetiske valg som scenepynt og setliste, som snakker for seg selv og gjør livestreamen interessant å se på. De som allerede er fans av musikken kommer til å sjekke ut streamen uansett, men et polert og øye vekkende valg av kreative elementer vil hjelpe nye seere å falle for musikken. Å ha tydelige og planlagte ting å snakke om mellom låter kan også være en god idè, siden mange kommer til å sitte foran skjermen hjemme med en øl eller to på egen hånd.Det er tyngre å få personen med hele veien hvis sceneshowet føles litt tomt og tamt. Spill som om dere spilte deres råeste konsert med et hylende publikum!https://gigz.no/artist/monument-band-daVipps 

Hvis du går gjennom en større streaming plattform og andre setter i stand hele streamen for deg, trenger du sannsynligvis ikke å tenke mye på dette. Dersom du gjør ting på egen hånd derimot er det en fordel å huske på å vise tydelig på skjermen et nummer som folk kan donere til, samt å kanskje påminne folk på en grei måte en gang eller to iløpet av konserten. Du kan få inn en del penger på denne måten som kanskje gjør litt opp for den manglende konsertvirksomheten. 


Ha det gøy!

Naturligvis derfor man spiller musikk i det hele tatt! Og hvis du stresser, kjeder deg, angrer, eller noe annet som distraherer det morsomme fra å skinne helt igjennom, vil det påvirke seernes opplevelse av konserten. Så husk hva du ble musiker for, og la den energien skinne ut til kameraet!


https://gigz.no/artist/keep-coming-back-band


Tekst: Heine Johannes Berge Vidme